De operatiepatiënt

Het kan nodig zijn dat uw huisdier geopereerd moet worden. Als u een afspraak maakt, kan uw dier in het algemeen binnen 14 dagen geholpen worden. Spoedoperaties hebben natuurlijk geen wachttijd.

We opereren in de ochtend, zodat uw dier ’s middags weer naar huis kan.

image

Voorzorg

Breng uw dier nuchter, wat betekent dat uw dier de dag voor de operatie vanaf 20.00 uur ’s avonds niet meer mag eten. De drinkbak kunt u gewoon laten staan. Knaagdieren en konijnen hoeven niet te vasten.

Probeer uw dier schoon te brengen. Laat uw hond van tevoren nog even uit. In verband met de narcose wordt uw dier preventief klinisch onderzocht, eventueel wordt in overleg met u nader onderzoek gedaan, zoals bloedonderzoek.

image

Nazorg

Als uw huisdier bijgekomen is mag hij/zij in de meeste gevallen mee naar huis. Geef uw dier thuis een rustige, beschutte warme plaats.

Het dier mag weer eten en drinken vanaf het moment dat hij/zij  volledig wakker is. Verstrek de eerste keer kleine beetjes water en voedsel. Geef het voer dat het dier gewend is te krijgen. Het kan 2 dagen duren voor het dier ontlasting heeft. Op de dag na de operatie moet het dier wel urine produceren.

Behandel de wond volgens de instructies welke u van de praktijk hebt meegekregen. Geef de medicijnen zoals het op het etiket staat.

Als u vragen heeft of iets niet vertrouwt, neem dan contact op.